Založ si blog

Kde bolo, tam bolo, bola. ..

Kde bolo, tam bolo.

Bola v strede Európy jedna krajina. Nebola síce najväčšia, ale pre jej obyvateľov bola najkrajšia. Mala všetko – krásnu prírodu, pekné, dokonca aj zelené hory, jaskyne, rieky, jazerá, úrodné lány a na nich automobilky, sklady, teda logistické centrá a mala tiež svojich oligarchov, korupciu, celebrity, mafiu, tridsaťtisíc exekúcií proti dôchodcom a tiež politikov, čiže všetko, čo moderná krajina v 21. storočí má mať. Tí politici to neboli takí obyčajní politici. Boli totiž vyslancami malých kniežatstiev, teda finančných skupín a oligarchov-individualistov a rôznych mafiánov. Tých politikov bolo až 150 a zasadali na hrade, ktorému hovorili národná rada. Keďže si ich národ vraj vybral v tzv. všeobecných a slobodných voľbách z kandidátov, ktorých im ponúkli tie finančné skupiny a oligarchovia, tak sa považovali za najmúdrejších, najslušnejších, najmorálnejších a vôbec za elity tohto malého národa.

Títo páni politici, ako najmúdrejšia elita národa, sa pochopiteľne rozhodovala a hlasovala vždy podľa svojho najlepšieho a najčistejšieho svedomia, celkom nezávisle, pokiaľ to, pravda, nebolo v rozpore s pokynmi ich kniežaťa, ktorý ich do rady poslal. Koľko kniežat, toľko skupín v rade, z ktorých každá mala, aj keď nie úplne, ale predsa iný záujem. Keďže boli najmúdrejší, oni vedeli najlepšie, čo národ potrebuje a preto ich názor voliča, teda poddaných, zaujímal len pred voľbami. Po voľbách už rozhodovali len podľa zdvihnutého alebo spusteného palca svojho kapitána. Za takéto rozhodovanie získavali svoje malé lénne panstvá, vyberali desiatky a tešili sa (dočasnej) priazni svojho kniežaťa. Svojich voličov stále ubezpečovali, že všetko robia len v ich prospech – predsa ľuďom dali prácu za pásmi automobiliek a za ňu plat takmer najnižší v celej ríši, ako-tak fungujúce, resp. nefungujúce školstvo, zdravotníctvo, … . Národ s radosťou platil dane a odvody, keďže vedel, že nimi zvolení poslanci sa o ne zodpovedne starajú a majú na mysli len blaho svojich poddaných, teda celého národa. Zvolení poslanci sa aj o nich starali – rozhodli sa, že načo stavať pre mladých nové byty, keď im banky rady poskytnú hypotéky a úvery a zaviažu si ich ako svojich klientov až do staroby. Takto spokojní poddaní už dlhujú vyše tridsať miliárd eur a, pokiaľ budú vládať, budú ich splácať až do dôchodku (ak sa ho dožijú). Keďže títo poslanci boli presvedčení, že národ veľa zarába, nevie, čo s voľnými dukátmi a teda to nevie ani štát, vymysleli aj tzv. II. dôchodkový pilier, kam si poddaní môžu odkladať svoje zbytočné dukáty. Keď si poddaní uložili svoje miliardy (t.č. cca 8 mld.) do tzv. správcovských spoločností, tieto spoločnosti im po 15 – 20 rokoch sporenia ponúknu kráľovskú apanáž vo výške 23 – 25 eur mesačne k dôchodku. No nezober to!

Politici sú samozrejme aj najväčšie morálne autority, pravda však len v rámci svojho kmeňa. Inak celý národ považujú za ovce, ktoré nepochopili ich geniálne myšlienky. V rade sa delia na kmene a príslušníkov ostatných kmeňov označujú za zlodejov, gaunerov, prostitútky, ateistov, komunistov, eštebákov, kadibúdky a pod., keďže len oni sú tí najslušnejší a najmorálnejší. Napriek tomu, zatiaľ krv netečie, dokonca sem – tam niektorí prebehnú k nepriateľskému kmeňu alebo sa hrajú na neutrálnych (nezávislých), čím zvyšujú na burze svoju cenu pred ďalšími voľbami.

Veru tak, moja malá, takto to vyzerá v tej našej krásnej krajine, ale teraz už dobrú noc, lebo sa ti budú snívať škaredé sny.

Nesplniteľná misia?

20.03.2019

Percentuálny výsledok prezidentských volieb (40,57% ku 18,66%), ale najmä pomer získaných hlasov vo voľbách (870 415 hlasov ku 400 379 hlasov v prospech p. Čaputovej), napriek odhodlaniu p. Šefčoviča, podľa môjho názoru jednoznačne naznačujú aký bude výsledok druhého kola prezidentských volieb. Dôležitá je taktiež skutočnosť, že tieto výsledky boli dosiahnuté, na [...]

01.02.2019

Ústavný súd, previerky a názor občana. Napriek tomu, že platí, že o rozhodnutiach ÚS sa nediskutuje, ale sa rešpektujú, vyvolalo najnovšie rozhodnutie ÚS vo veci (ne)súladu ústavného zákona č. 161/2014 Z.z. veľkú pozornosť nielen v odborných kruhoch, ale aj diskusiu v širokej verejnosti. A to celkom zaslúžene, nakoľko ide svojim spôsobom o rozhodnutie [...]

Peniaze, euro, kufrík

Rakúski colníci našli na letisku vo Viedni v batožine 700-tisíc eur

28.04.2024 21:39

Rakúski colníci objavili 700 000 eur v hotovosti v batožine na letisku vo Viedni, ktorá patrila dvom bratrancom cestujúcim do Istanbulu.

oheň, kozub, kachle, plameň

Kysucký hotel Marlene horel, požiar strechy už lokalizovali

28.04.2024 19:09

Strechu hotela v Oščadnici zasiahol v nedeľu popoludní požiar, rozšíril sa aj do jeho podkrovných priestorov a ubytovacej časti.

Russia Lenin Death Anniversary

Ruskí komunisti zúria. Tvrdia, že Putinov obľúbený filozof bol silný zástanca fašizmu

28.04.2024 17:00

Komunisti žiadajú prokuratúru, aby posúdila tvorbu filozofa Ivana Iľjina. Riaditeľ školy, ktorú po ňom pomenovali, vidí v pozadí sprisahanie Západu.

spišiak

Ďalšia nehoda politika, Spišiak narazil do plota: Oslepilo ma slnko, vysypali sa na mňa papieriky

28.04.2024 16:54

Poslanec Progresívneho Slovenska Jaroslav Spišiak mal dopravnú nehodu, narazil do plota.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 3
Celková čítanosť: 4769x
Priemerná čítanosť článkov: 1590x

Autor blogu

Kategórie